FACTORY OF FRAGMENTS // FRAGMENTFABRIKKEN

Solo show at Galerie Pi | 29.09 - 04.11 2023

Solo show at:
Galerie Pi,
Borgergade 15D,
Copenhagen.

Presenting a continous series of works made with care and consideration for the smallest things - the dust and debris from sweeping. 
In a loving rememberance of all the ressources, time, people, jobs, materials, nature and creatures that took part in harvesting, gathering, processing, transporting, bying, selling, using, caring for and sprinkling tiny pieces of the world all over. 

Danish about the exhibition:

Vi er levende partikler. Vi er lavet af stjernestøv. Og vi kan, som alt, deles i fragmenter. Vi producerer alle de her ting i verden, og tingene bliver på et tidspunkt til stumper og stykker. Til støv, rod og rester. Fragmentariske dele af grene og små tabte plastikdimser skaber spor, der hvor vi har gået. Blomsterbuketten på bordet drysser og vi drysser. Det hele indgår i livets, og i Maria Viftrups systemer. Det der drysser, er vigtige bestanddele i Viftrups verden. Små løsrevne mikro-dele, er nærmest “ikke-ting”, Viftrup med omhu og omsorg indsamler, sorterer og arkiverer. De arkiveres som livets fragmenter og fornemmelser. Delene har knapt kendetegn, men tildeles en særlighed gennem en sortering og kategorisering, der med nænsom præcision kan minde om en biologisk klassifikation, nu af visuelt materiale, som var de i et eget periodisk system af farve og form, eller de bliver til nye frekvenser af farvede streger og udvidede prikker. Alt samles i et klart billede, hvor menneske og materiale får lov til at møde hinanden - I æstetiske små arkiver over livet, der findes lige her, under vores fødder. Viftrup’s soloudstilling `Fragmentfabrikken´ præsenterer nye værker, der udfolder sig gennem foto, tegning og samlinger. Alle med udgangspunkt i urbane livsspor og de systemer, fragmenterne er en del af. - Som miniaturevidner om en verden, hvor alt er blandet sammen. Hvor vi kan spørge os selv: Hvori ligger tingenes værdi og værdighed ? Hvad består et hele af, når vi splitter tingene ad ? Og hvem producerer hvem ?

© Copyright 2024  |  Viftrup.com  |  Istagram: @maria_viftrup

Tekst, grafik, billeder, lyd samt andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Maria Viftrup forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.